Nalaganje ...
dr. Lea Demšar

dr. Lea Demšar
št.: 07783 vir: ARIS

raziskovalka – aktivna v raziskovalni organizaciji
Telefon (01) 423 11 61
  lea.demsarat signbf.uni-lj.si
Znanje tujih jezikov
Raziskovalna dejavnost

Koda Veda Področje Podpodročje
4.02.04  Biotehnika  Živalska produkcija in predelava  Predelava animalnih surovin 
Ključne besede
Meso, mesni izdelki
Upoš. tč.
363,57
A''
0
A'
56,04
A1/2
56,04
CI10
992
CImax
134
h10
16
A1
1,05
A3
0,66
Podatki za zadnjih 5 let (citati za zadnjih 10 let) na dan 12. oktober 2025; Podatki za izračun ocene A3 se nanašajo na obdobje 2020-2024 (2019, 2020, 2021, 2022, 2023)
Podatki za razpise ARIS ( 23.05.2022 – Ciljni raziskovalni programi, arhiv )
Bibliografski kazalci uspešnosti za izvolitev v naziv
vir: COBISS
Baza Povezani zapisi Citati Čisti citati Povprečje čistih citatov
WoS 48  1.055  968  20,17 
Scopus 53  1.264  1.170  22,08 
Mentorstvo mladim raziskovalcem
vir: ARIS
št. Ime in priimek Vrsta usposabljanja Obdobje Evidenčna št.
1 dr. Mateja Lušnic Polak   Enovit dr. študij  1.10.2009 - 31.12.2014  31916 
2 dr. Dejan Došler   Enovit dr. študij  1.1.2003 - 30.6.2007  23482 
Izobrazba
vir: ARIS
Stopnja izobrazbe Strokovni naziv Študijska smer Fakulteta Leto
Visoka šola  Univ. dipl. inž. živil. tehnol.   Živilska tehnologija  SI Univerza v Ljubljani,Biotehniška fakulteta 1987 
Magisterij  Magistrica znanosti  Znanost o živilih  SI Univerza v Ljubljani,Biotehniška fakulteta 1992 
Doktorat znanosti  Doktorica znanosti  Znanost o živilih  SI Univerza v Ljubljani,BF 1998 
Doktorske disertacije in druga zaključna dela Prikaži
Pridobivanje rezultatov je v teku
vir: COBISS
Zaposlitve
vir: ARIS
Tip zaposlitve Razisk. org. Razisk. skup. Datum zaposlitve Delovno mesto Vloga Naziv
Delovno razmerje po pogodbi o zaposlitvi (120%, RD:20%)  Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta  Skupina za tehnologijo mesa  15.7.1987  Visokošolska učiteljica  Raziskovalec  Redni profesor 
Raziskovalni projekti ARIS Legenda
vir: ARIS
št. Evidenčna št. Naziv Obdobje Vodja Štev. publikacij
1. V4-1109  Analiza onesnaženosti in možnosti za zmanjšanje policikličnih aromatskih ogljikovodikov v živilih   1.10.2011 - 30.9.2013  dr. Božidar Žlender   3.154 
2. V4-1079  Fitofenoli za izboljšanje varnosti in obstojnosti živil   1.10.2010 - 30.9.2012  dr. Sonja Smole - Možina   6.443 
3. J1-2054  Molekularni mehanizmi sinergističnih in antagonističnih toksičnih učinkov heterocikličnih aminov v kombinaciji z bioaktivnimi prehranskimi onesnažili in naravnimi sestavinmi   1.5.2009 - 30.4.2012  dr. Metka Filipič   6.564 
4. L4-9468  Uporaba genetskih markerjev za rejo prašičev primernih za pršut z nižjo vsebnostjo soli   1.1.2007 - 31.12.2009  dr. Marjeta Čandek Potokar   2.475 
5. V4-0317  Preprečevanje prehitrega staranja slovenskih belih vin   1.10.2006 - 30.9.2009  dr. Tatjana Košmerl   4.710 
6. V4-0327  Oživitev prireje kopunjega mesa z različnimi genotipi piščancev   1.10.2006 - 30.9.2008  dr. Antonija Holcman   2.272 
7. M4-0119  Prehrana v izrednih razmerah-POVIR   1.6.2006 - 31.5.2008  dr. Janez Hribar   7.388 
8. J4-6475  Nastanek in analitika heterocikličnih aminov v toplotno obdelanem mesu   1.7.2004 - 30.6.2007  dr. Lea Demšar   3.266 
9. M4-0007  Uravnotežena in varna prehrana bojevnika - PREBOJ   1.7.2004 - 31.12.2006  dr. Janez Hribar   9.840 
10. V4-0116  Slovenske prehranske tabele - meso in mesni izdelki   1.9.2004 - 31.8.2006  dr. Terezija Golob   8.508 
11. V4-0876  Uvedba novih nedestruktivnih metod za zagotavljanje varne in kakovostne hrane na osnovi magnetne resonance   1.10.2003 - 30.9.2005  dr. Gojmir Lahajnar   8.021 
12. V4-0753  Prireja svinjine z lastnostmi funkcionalnega živila za bolj zdravo prehrano prebivalstva   1.10.2002 - 30.9.2005  dr. Mihael Gajster   2.189 
13. V4-0736  Rejski in tehnološki dejavniki kakovosti in prehranske vrednosti kunčjega mesa   1.10.2002 - 30.9.2005  dr. Božidar Žlender   4.732 
14. V4-0472  Kakovost jajc in perutninskega mesa iz sonaravnih rej   1.1.2002 - 31.10.2004  dr. Antonija Holcman   4.542 
15. V4-0466  Razvoj in ovrednotenje metode PCR za odkrivanje patogenih bakterij v živilih   1.1.2002 - 31.10.2004  dr. Sonja Smole - Možina   5.444 
16. V4-0467  Varnost in kakovost živil v modificirani atmosferi   1.1.2002 - 31.10.2004  dr. Andrej Plestenjak   4.068 
17. V4-0468  Prehranske tablice in baza podatkov o sestavi hrane in pijač   1.11.2001 - 31.10.2003  dr. Terezija Golob   4.487 
18. V4-0280  Prireja janjčjega mesa   1.11.1999 - 31.10.2001  dr. Mihael Gajster   2.353 
19. L4-1383  Kakovost prireje domačih živali v sonaravnih rejah v Sloveniji   1.1.1999 - 30.6.2001  dr. Antonija Holcman   7.192 
20. L4-1475  Sestava in prehranska vrednost govejega mesa slovenskega porekla   1.1.1999 - 30.6.2001  dr. Božidar Žlender   3.119 
21. L4-1480  Stabilizacija in uporabnost alternativnega pigmenta razsoljenega mesa   1.1.1999 - 30.6.2001  dr. Marjeta Stevanović   2.603 
22. V4-0296  Vpliv lastnosti kolagena in druge kvalitativne lastnosti teletine   1.11.1999 - 31.10.2000  dr. Slavko Čepin   3.335 
23. V4-9118  Prehranski vplivi na kakovost živil živilskega izvora, komplementarna vrednost rastlinskih živil in metode za merjenje kakovosti z vidi   1.10.1997 - 30.9.1999  dr. Karl Salobir   6.878 
Raziskovalni in infrastrukturni programi ARIS Legenda
vir: ARIS
št. Evidenčna št. Naziv Obdobje Vodja Štev. publikacij
1. P4-0234  Integrirano živilstvo in prehrana   1.1.2018 - 31.12.2027 dr. Rajko Vidrih   4.354 
2. P4-0234  Integrirano živilstvo in prehrana   1.1.2013 - 31.12.2017 dr. Rajko Vidrih   5.064 
3. P4-0234  Integrirano živilstvo in prehrana   1.1.2009 - 31.12.2012 dr. Božidar Žlender   4.851 
4. P4-0234  Integrirano živilstvo in prehrana   1.1.2004 - 31.12.2008 dr. Božidar Žlender   4.544 
5. P0-0564-0481  Integrirano živilstvo in prehrana   1.1.1999 - 31.12.2003 dr. Božidar Žlender   4.382 
Zgodovina ogledov
Priljubljeno