Nalaganje ...
dr. Tatjana Košmerl

dr. Tatjana Košmerl
št.: 10688 vir: ARIS

raziskovalka – aktivna v raziskovalni organizaciji
Telefon (01) 423 11 61
  tatjana.kosmerlat signbf.uni-lj.si
Znanje tujih jezikov
Raziskovalna dejavnost

Koda Veda Področje Podpodročje
4.03.07  Biotehnika  Rastlinska produkcija in predelava  Tehnologija živil rastlinskega izvora 
Ključne besede
tehnologija vina, mikrovinifikacija, vinska mikrobiologija, selekcija kvasovk, reološke lastnosti
Upoš. tč.
165,77
A''
0
A'
18,75
A1/2
40,99
CI10
303
CImax
41
h10
11
A1
0,48
A3
0,31
Podatki za zadnjih 5 let (citati za zadnjih 10 let) na dan 12. oktober 2025; Podatki za izračun ocene A3 se nanašajo na obdobje 2020-2024 (2019, 2020, 2021, 2022, 2023)
Podatki za razpise ARIS ( 23.05.2022 – Ciljni raziskovalni programi, arhiv )
Bibliografski kazalci uspešnosti za izvolitev v naziv
vir: COBISS
Baza Povezani zapisi Citati Čisti citati Povprečje čistih citatov
WoS 21  298  266  12,67 
Scopus 28  351  316  11,29 
Mentorstvo mladim raziskovalcem
vir: ARIS
št. Ime in priimek Vrsta usposabljanja Obdobje Evidenčna št.
1 dr. Tatjana Vrščaj Vodošek   Doktorat  1.1.2002 - 31.5.2004  22418 
Izobrazba
vir: ARIS
Stopnja izobrazbe Strokovni naziv Študijska smer Fakulteta Leto
Visoka šola  Univ. dipl. inž. živilske tehnolo  Živilska tehnologija  SI Univerza v Ljubljani,Biotehniška fakulteta 1988 
Magisterij  Magistrica znanosti  Živilstvo  SI Univerza v Ljubljani,Biotehniška fakulteta 1996 
Doktorat znanosti  Doktorica znanosti  Živilstvo  SI Univerza v Ljubljani,Biotehniška fakulteta 1999 
Doktorske disertacije in druga zaključna dela Prikaži
Pridobivanje rezultatov je v teku
vir: COBISS
Zaposlitve
vir: ARIS
Tip zaposlitve Razisk. org. Razisk. skup. Datum zaposlitve Delovno mesto Vloga Naziv
Delovno razmerje po pogodbi o zaposlitvi (120%, RD:20%)  Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta  Skupina za tehnologije, prehrano in vino  3.1.1989  Asistentka z doktoratom  Raziskovalec  Redni profesor 
Raziskovalni projekti ARIS Legenda
vir: ARIS
št. Evidenčna št. Naziv Obdobje Vodja Štev. publikacij
1. V4-2202  Smernice za prilagoditev pridelave grozdja in vina podnebnim spremembam in zahtevam trga   1.10.2022 - 30.9.2024  dr. Franc Čuš   5.622 
2. L4-2042  VPLIV TEHNOLOšKIH POSTOPKOV NA OHRANJANJE AROMATSKEGA POTENCIALA V TEHNOLOGIJI PRIDELAVE VIN   1.5.2009 - 30.4.2012  dr. Marin Berovič   6.551 
3. V4-0317  Preprečevanje prehitrega staranja slovenskih belih vin   1.10.2006 - 30.9.2009  dr. Tatjana Košmerl   4.710 
4. L4-7595  Razvoj sistema za procesno vodenje fermentacij v vinarstvu   1.9.2005 - 31.8.2008  dr. Štefan Čelan   2.756 
5. M4-0007  Uravnotežena in varna prehrana bojevnika - PREBOJ   1.7.2004 - 31.12.2006  dr. Janez Hribar   9.840 
6. V4-0881  Celostni razvoj tehnologij domače predelave živil rastlinskega izvora za izboljšanje kakovosti hrane in zdravja ljudi   1.10.2003 - 30.9.2006  dr. Janez Hribar   4.348 
7. V4-0763  Kriteriji prepoznavnosti avtohtonih slovenskih izdelkov iz bučnih semen in tipizacija bučnega olja   1.10.2002 - 30.9.2005  dr. Marjan Simčič   4.495 
8. L2-4373  Senzorji in merilni sistem za nadzor poteka fermentacije vina   1.7.2002 - 30.6.2005  dr. Štefan Čelan   3.208 
9. V4-0449  Dopolnjevanje ampelografskih osnov pridelave grozdja sorte Refošk v Sloveniji   1.1.2002 - 31.10.2004  dr. Valentina Usenik   3.185 
10. V4-0467  Varnost in kakovost živil v modificirani atmosferi   1.1.2002 - 31.10.2004  dr. Andrej Plestenjak   4.068 
11. V4-0407  Izboljšanje parametrov kakovosti slovenskih vin   1.10.2000 - 30.9.2003  dr. Tatjana Košmerl   3.050 
12. V4-0398  Priprava standardov za kontrolo živilskih proizvodov iz dopolnilne dejavnosti   1.10.2000 - 30.9.2003  dr. Rajko Vidrih   4.243 
13. J4-2027  Vpliv zasčite vinske trte na kakovost vina   1.1.2000 - 30.6.2002  dr. Tatjana Košmerl   2.924 
14. V4-0302  Pakiranje živil v modificirani atmosferi   1.11.1999 - 31.10.2001  dr. Andrej Plestenjak   3.136 
15. V4-0288  Poobiralno tretiranje sadja in vrtnin   1.11.1999 - 31.10.2001  dr. Marjan Simčič   3.141 
16. J4-1466  Fizikalno-kemijska karakterizacija vina in destilatov   1.1.1999 - 30.6.2001  dr. Helena Abramovič   3.455 
17. J4-7454  Bioakumulacija ionov kovin v mikroorganizmih   1.1.1996 - 30.6.2001  dr. Peter Raspor   6.791 
Raziskovalni in infrastrukturni programi ARIS Legenda
vir: ARIS
št. Evidenčna št. Naziv Obdobje Vodja Štev. publikacij
1. P4-0234  Integrirano živilstvo in prehrana   1.1.2018 - 31.12.2027 dr. Rajko Vidrih   4.354 
2. P4-0234  Integrirano živilstvo in prehrana   1.1.2013 - 31.12.2017 dr. Rajko Vidrih   5.064 
3. P4-0234  Integrirano živilstvo in prehrana   1.1.2009 - 31.12.2012 dr. Božidar Žlender   4.851 
4. P4-0234  Integrirano živilstvo in prehrana   1.1.2004 - 31.12.2008 dr. Božidar Žlender   4.544 
Zgodovina ogledov
Priljubljeno