Nalaganje ...
dr. Helena Abramovič

dr. Helena Abramovič
št.: 07028 vir: ARIS

raziskovalka – aktivna v raziskovalni organizaciji
Telefon (01) 423 11 61
  helena.abramovicat signbf.uni-lj.si
Znanje tujih jezikov
Raziskovalna dejavnost

Koda Veda Področje Podpodročje
4.03.07  Biotehnika  Rastlinska produkcija in predelava  Tehnologija živil rastlinskega izvora 
1.04.01  Naravoslovje  Kemija  Fizikalna kemija 
Ključne besede
fizikalna kemija raztopin, polimerna kemija, kemija naravnih spojin, kemija živil
Upoš. tč.
178,58
A''
92,65
A'
125,46
A1/2
133,09
CI10
2.173
CImax
415
h10
23
A1
0,71
A3
0,03
Podatki za zadnjih 5 let (citati za zadnjih 10 let) na dan 12. oktober 2025; Podatki za izračun ocene A3 se nanašajo na obdobje 2020-2024 (2019, 2020, 2021, 2022, 2023)
Podatki za razpise ARIS ( 23.05.2022 – Ciljni raziskovalni programi, arhiv )
Bibliografski kazalci uspešnosti za izvolitev v naziv
vir: COBISS
Baza Povezani zapisi Citati Čisti citati Povprečje čistih citatov
WoS 41  2.375  2.252  54,93 
Scopus 45  2.773  2.622  58,27 
Mentorstvo mladim raziskovalcem
vir: ARIS
št. Ime in priimek Vrsta usposabljanja Obdobje Evidenčna št.
1 dr. Petra Terpinc   Enovit dr. študij  1.10.2007 - 15.5.2012  29436 
Izobrazba
vir: ARIS
Stopnja izobrazbe Strokovni naziv Študijska smer Fakulteta Leto
Visoka šola  Univ. dipl. inž. živilske tehnolo  Živilska tehnologija  SI Univerza v Ljubljani,BF - Živilska tehnologija 1986 
Magisterij    Živilstvo  SI Univerza v Ljubljani,BF - Živilska tehnologija 1989 
Doktorat znanosti  Doktorica znanosti  Živilstvo  SI Univerza v Ljubljani,BF - Živilska tehnologija 1994 
Doktorske disertacije in druga zaključna dela Prikaži
Pridobivanje rezultatov je v teku
vir: COBISS
Zaposlitve
vir: ARIS
Tip zaposlitve Razisk. org. Razisk. skup. Datum zaposlitve Delovno mesto Vloga Naziv
Delovno razmerje po pogodbi o zaposlitvi (115%, RD:15%)  Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta  Skupina za biokemijo in kemijo živil  1.2.1987  Asistentka z doktoratom  Raziskovalec  Redni profesor 
Raziskovalni projekti ARIS Legenda
vir: ARIS
št. Evidenčna št. Naziv Obdobje Vodja Štev. publikacij
1. V4-1611  Pridelava industrijske konoplje (Cannabis sativa L.) v Sloveniji   1.10.2016 - 30.9.2019  dr. Barbara Čeh   8.359 
2. L3-7538  Trans maščobe v živilih in njihov populacijski vnos - implikacije za javno zdravje   1.3.2016 - 28.2.2019  dr. Igor Pravst   6.279 
3. V4-1079  Fitofenoli za izboljšanje varnosti in obstojnosti živil   1.10.2010 - 30.9.2012  dr. Sonja Smole - Možina   6.443 
4. V3-0366  Termično stabilni antioksidanti in obstojnost živil   1.10.2006 - 30.9.2008  dr. Nataša Poklar Ulrih   2.718 
5. J7-7604  Bioaktivne komponente iz alternativnih virov   1.9.2005 - 31.8.2008  dr. Helena Abramovič   3.681 
6. J1-6487  Ekstremofili kot vir novih biološko aktivnih substanc   1.7.2004 - 30.6.2007  dr. Nataša Poklar Ulrih   3.342 
7. M4-0007  Uravnotežena in varna prehrana bojevnika - PREBOJ   1.7.2004 - 31.12.2006  dr. Janez Hribar   9.840 
8. V4-0876  Uvedba novih nedestruktivnih metod za zagotavljanje varne in kakovostne hrane na osnovi magnetne resonance   1.10.2003 - 30.9.2005  dr. Gojmir Lahajnar   8.021 
9. V4-0763  Kriteriji prepoznavnosti avtohtonih slovenskih izdelkov iz bučnih semen in tipizacija bučnega olja   1.10.2002 - 30.9.2005  dr. Marjan Simčič   4.495 
10. V4-0471  Prehranski vplivi na kakovost živil živalskega izvora, komplementarna vrednost rastlinskih živil in metode za merjenje kakovosti   1.1.2002 - 31.10.2004  dr. Janez Salobir   6.386 
11. J4-1466  Fizikalno-kemijska karakterizacija vina in destilatov   1.1.1999 - 30.6.2001  dr. Helena Abramovič   3.455 
12. J4-0549  Biofizikalno-kemične lastnosti vodnih raztopin polioksietilen glikola   1.7.1998 - 30.6.2001  dr. Darja Rudan-Tasič   1.105 
13. J4-7458  Biokemijska in biofizikalno-kemijska karakterizacija naravnih snovi   1.1.1996 - 30.6.2001  dr. Florijan Klofutar   1.674 
14. L4-9032  Fizikalnokemična karakterizacija tekočih triacilglicerolov   1.1.1997 - 31.12.1999  dr. Florijan Klofutar   1.229 
Raziskovalni in infrastrukturni programi ARIS Legenda
vir: ARIS
Zgodovina ogledov
Priljubljeno