Nalaganje ...
dr. Marjan Simčič

dr. Marjan Simčič
št.: 05767 vir: ARIS

raziskovalec - pokojni
Znanje tujih jezikov
Raziskovalna dejavnost

Koda Veda Področje Podpodročje
4.03.07  Biotehnika  Rastlinska produkcija in predelava  Tehnologija živil rastlinskega izvora 
Ključne besede
rastlinska živila, sadje, vrtnine, skladiščenje, predelava, poobiralna fiziologija, prehrana
Bibliografski kazalci uspešnosti za izvolitev v naziv
vir: COBISS
Baza Povezani zapisi Citati Čisti citati Povprečje čistih citatov
WoS 25  425  376  15,04 
Scopus 35  571  515  14,71 
Mentorstvo mladim raziskovalcem
vir: ARIS
št. Ime in priimek Vrsta usposabljanja Obdobje Evidenčna št.
1 dr. Ksenija Podgrajšek   Enovit dr. študij  1.10.2007 - 31.3.2013  29472 
2 Anja Janeš   Doktorat  1.1.2002 - 30.6.2013  22453 
Izobrazba
vir: ARIS
Stopnja izobrazbe Strokovni naziv Študijska smer Fakulteta Leto
Diploma  Univ. dipl. inž. živilske tehnolo  Živilska tehnologija  SI Univerza v Ljubljani,Biotehniška fakulteta 1984 
Magisterij  Magister znanosti  Biokemija  SI Univerza v Ljubljani,FNT 1992 
Doktorat znanosti  Doktor znanosti  Živilske znanosti  SI Univerza v Ljubljani,BF - oddelek za živilstvo 1995 
Doktorat znanosti  Doktor znanosti  Živilska biotehnologija  IT Univerza v Vidmu (Udine),Za agronomijo, odd. za živil. 1995 
Doktorske disertacije in druga zaključna dela Prikaži
Pridobivanje rezultatov je v teku
vir: COBISS
Raziskovalni projekti ARIS Legenda
vir: ARIS
št. Evidenčna št. Naziv Obdobje Vodja Štev. publikacij
1. V4-1115  Novi tehnološki ukrepi za pridelavo sadja brez uporabe zaščitnih sredstev   1.10.2011 - 30.9.2013  dr. Janez Hribar   6.197 
2. V7-1118  Ekonomika ekoloških kmetij v Sloveniji   1.1.2011 - 30.9.2013  dr. Črtomir Rozman   7.367 
3. V4-1047  Slovenske prehranske tabele - živila rastlinskega izvora   1.10.2010 - 30.9.2012  dr. Terezija Golob   4.395 
4. L4-2042  VPLIV TEHNOLOšKIH POSTOPKOV NA OHRANJANJE AROMATSKEGA POTENCIALA V TEHNOLOGIJI PRIDELAVE VIN   1.5.2009 - 30.4.2012  dr. Marin Berovič   6.551 
5. V4-0515  Tehnologije pridelave sadja 'brez ostankov fitofarmacevtskih sredstev'   1.9.2008 - 31.8.2011  dr. Stanislav Tojnko   3.352 
6. V4-0558  Priprava funkcionalnih prehranskih izdelkov iz odpadne sirotke s povečano vsebnostjo vitamina B12 in probiotičnimi lastnostmi   1.3.2009 - 28.2.2011  dr. Hrvoje Petković   1.058 
7. V4-0317  Preprečevanje prehitrega staranja slovenskih belih vin   1.10.2006 - 30.9.2009  dr. Tatjana Košmerl   4.710 
8. M4-0119  Prehrana v izrednih razmerah-POVIR   1.6.2006 - 31.5.2008  dr. Janez Hribar   7.388 
9. M4-0007  Uravnotežena in varna prehrana bojevnika - PREBOJ   1.7.2004 - 31.12.2006  dr. Janez Hribar   9.840 
10. V4-0881  Celostni razvoj tehnologij domače predelave živil rastlinskega izvora za izboljšanje kakovosti hrane in zdravja ljudi   1.10.2003 - 30.9.2006  dr. Janez Hribar   4.348 
11. V4-0876  Uvedba novih nedestruktivnih metod za zagotavljanje varne in kakovostne hrane na osnovi magnetne resonance   1.10.2003 - 30.9.2005  dr. Gojmir Lahajnar   8.021 
12. V4-0763  Kriteriji prepoznavnosti avtohtonih slovenskih izdelkov iz bučnih semen in tipizacija bučnega olja   1.10.2002 - 30.9.2005  dr. Marjan Simčič   4.495 
13. V4-0471  Prehranski vplivi na kakovost živil živalskega izvora, komplementarna vrednost rastlinskih živil in metode za merjenje kakovosti   1.1.2002 - 31.10.2004  dr. Janez Salobir   6.386 
14. V4-0467  Varnost in kakovost živil v modificirani atmosferi   1.1.2002 - 31.10.2004  dr. Andrej Plestenjak   4.068 
15. V4-0468  Prehranske tablice in baza podatkov o sestavi hrane in pijač   1.11.2001 - 31.10.2003  dr. Terezija Golob   4.487 
16. V4-0407  Izboljšanje parametrov kakovosti slovenskih vin   1.10.2000 - 30.9.2003  dr. Tatjana Košmerl   3.050 
17. V4-0398  Priprava standardov za kontrolo živilskih proizvodov iz dopolnilne dejavnosti   1.10.2000 - 30.9.2003  dr. Rajko Vidrih   4.243 
18. J4-2027  Vpliv zasčite vinske trte na kakovost vina   1.1.2000 - 30.6.2002  dr. Tatjana Košmerl   2.924 
19. V4-0302  Pakiranje živil v modificirani atmosferi   1.11.1999 - 31.10.2001  dr. Andrej Plestenjak   3.136 
20. V4-0288  Poobiralno tretiranje sadja in vrtnin   1.11.1999 - 31.10.2001  dr. Marjan Simčič   3.141 
21. J4-1466  Fizikalno-kemijska karakterizacija vina in destilatov   1.1.1999 - 30.6.2001  dr. Helena Abramovič   3.455 
22. J4-0749  Rastlinske fenolne spojine v živilstvu   1.7.1998 - 30.6.2001  dr. Veronika Abram   3.253 
23. L4-8815  Ohranjanje obstojnosti plodov hitro pokvarljivih sadnih vrst   1.1.1997 - 31.12.1999  dr. Marjan Simčič   2.553 
24. L4-8789  Zagotavljanje kakovosti sadja z regulacijo poobiralnega metabolizma   1.1.1997 - 31.12.1999  dr. Janez Hribar   2.040 
25. V4-9118  Prehranski vplivi na kakovost živil živilskega izvora, komplementarna vrednost rastlinskih živil in metode za merjenje kakovosti z vidi   1.10.1997 - 30.9.1999  dr. Karl Salobir   6.878 
26. J4-7423  Stresne spremembe v minimalno obdelanih živilih rastlinskega izvora   1.1.1996 - 31.12.1998  dr. Janez Hribar   2.042 
Raziskovalni in infrastrukturni programi ARIS Legenda
vir: ARIS
št. Evidenčna št. Naziv Obdobje Vodja Štev. publikacij
1. P4-0234  Integrirano živilstvo in prehrana   1.1.2013 - 31.12.2017 dr. Rajko Vidrih   5.064 
2. P4-0234  Integrirano živilstvo in prehrana   1.1.2009 - 31.12.2012 dr. Božidar Žlender   4.851 
3. P4-0234  Integrirano živilstvo in prehrana   1.1.2004 - 31.12.2008 dr. Božidar Žlender   4.544 
4. P0-0564-0481  Integrirano živilstvo in prehrana   1.1.1999 - 31.12.2003 dr. Božidar Žlender   4.382 
Zgodovina ogledov
Priljubljeno