Nalaganje ...
dr. Rajko Vidrih

dr. Rajko Vidrih
št.: 05733 vir: ARIS

raziskovalec - aktiven v raziskovalni organizaciji
Telefon (01) 3203711
  rajko.vidrihat signbf.uni-lj.si
Znanje tujih jezikov
Raziskovalna dejavnost

Koda Veda Področje Podpodročje
4.03.07  Biotehnika  Rastlinska produkcija in predelava  Tehnologija živil rastlinskega izvora 
Ključne besede
sadje, vrtnine, rastlinska živila, skladiščenje, predelava, poobiralna fiziologija
Upoš. tč.
792,47
A''
152,78
A'
409,66
A1/2
506
CI10
1.725
CImax
311
h10
26
A1
2,82
A3
0,15
Podatki za zadnjih 5 let (citati za zadnjih 10 let) na dan 12. oktober 2025; Podatki za izračun ocene A3 se nanašajo na obdobje 2020-2024 (2019, 2020, 2021, 2022, 2023)
Podatki za razpise ARIS ( 23.05.2022 – Ciljni raziskovalni programi, arhiv )
Bibliografski kazalci uspešnosti za izvolitev v naziv
vir: COBISS
Baza Povezani zapisi Citati Čisti citati Povprečje čistih citatov
WoS 77  1.639  1.548  20,1 
Scopus 93  2.037  1.935  20,81 
Izobrazba
vir: ARIS
Stopnja izobrazbe Strokovni naziv Študijska smer Fakulteta Leto
Visoka šola  Univ. dipl. inž. živilske tehnolo  Živilska tehnologija  SI Univerza v Ljubljani,Biotehniška fakulteta 1984 
Magisterij  Magister znanosti  Živilske znanosti  SI Univerza v Ljubljani,Biotehniška fakulteta 1992 
Doktorat znanosti  Doktor znanosti  Živilske znanosti  SI Univerza v Ljubljani,Biotehniška fakulteta 1996 
Doktorske disertacije in druga zaključna dela Prikaži
Pridobivanje rezultatov je v teku
vir: COBISS
Zaposlitve
vir: ARIS
Tip zaposlitve Razisk. org. Razisk. skup. Datum zaposlitve Delovno mesto Vloga Naziv
Delovno razmerje po pogodbi o zaposlitvi (120%, RD:20%)  Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta  Skupina za tehnologije, prehrano in vino  1.8.1985  Visokošolski učitelj  Raziskovalec  Redni profesor 
Raziskovalni projekti ARIS Legenda
vir: ARIS
št. Evidenčna št. Naziv Obdobje Vodja Štev. publikacij
1. L7-50154  Priložnosti za povečanje uživanja lokalnega sadja in zelenjave med prebivalci Slovenije   1.10.2023 - 30.9.2026  dr. Anita Kušar   3.450 
2. V1-2213  GeoCOOL FOOD - Hladno skladiščenje hrane z rabo plitve geotermalne energije   1.10.2022 - 30.9.2025  dr. Nina Rman   4.717 
3. J7-2593  Razvoj bioaktivnih nanostrukturiranih vlaknatih membran za podaljšanje kakovosti svežega sadja   1.9.2020 - 31.8.2024  dr. Manja Kurečič   4.962 
4. J7-2595  Modulacija polifenolnega profila v sadju s trajnostnimi fizikalnimi poobiralnimi postopki   1.9.2020 - 31.1.2024  dr. Klemen Bohinc   5.691 
5. V4-1612  Tehnologije za konkurenčnejšo pridelavo jabolk   1.10.2016 - 30.9.2019  dr. Matej Stopar   4.879 
6. L3-7538  Trans maščobe v živilih in njihov populacijski vnos - implikacije za javno zdravje   1.3.2016 - 28.2.2019  dr. Igor Pravst   6.279 
7. V4-1409  Tehnologija pridelave hrušk in češenj   1.7.2014 - 30.6.2017  dr. Tatjana Unuk   7.964 
8. V4-1408  Vrednotenje parametrov kakovosti in varnosti vrtnin iz različnih sistemov pridelave v Sloveniji in iz tujine za oblikovanje nacionalne sheme kakovosti zelenjave   1.7.2014 - 31.12.2016  dr. Rajko Vidrih   9.009 
9. V4-1109  Analiza onesnaženosti in možnosti za zmanjšanje policikličnih aromatskih ogljikovodikov v živilih   1.10.2011 - 30.9.2013  dr. Božidar Žlender   3.154 
10. V4-1115  Novi tehnološki ukrepi za pridelavo sadja brez uporabe zaščitnih sredstev   1.10.2011 - 30.9.2013  dr. Janez Hribar   6.197 
11. V4-1047  Slovenske prehranske tabele - živila rastlinskega izvora   1.10.2010 - 30.9.2012  dr. Terezija Golob   4.395 
12. L4-2042  VPLIV TEHNOLOšKIH POSTOPKOV NA OHRANJANJE AROMATSKEGA POTENCIALA V TEHNOLOGIJI PRIDELAVE VIN   1.5.2009 - 30.4.2012  dr. Marin Berovič   6.551 
13. V4-0515  Tehnologije pridelave sadja 'brez ostankov fitofarmacevtskih sredstev'   1.9.2008 - 31.8.2011  dr. Stanislav Tojnko   3.352 
14. V4-0317  Preprečevanje prehitrega staranja slovenskih belih vin   1.10.2006 - 30.9.2009  dr. Tatjana Košmerl   4.710 
15. M4-0119  Prehrana v izrednih razmerah-POVIR   1.6.2006 - 31.5.2008  dr. Janez Hribar   7.388 
16. M4-0007  Uravnotežena in varna prehrana bojevnika - PREBOJ   1.7.2004 - 31.12.2006  dr. Janez Hribar   9.840 
17. V4-0881  Celostni razvoj tehnologij domače predelave živil rastlinskega izvora za izboljšanje kakovosti hrane in zdravja ljudi   1.10.2003 - 30.9.2006  dr. Janez Hribar   4.348 
18. V4-0876  Uvedba novih nedestruktivnih metod za zagotavljanje varne in kakovostne hrane na osnovi magnetne resonance   1.10.2003 - 30.9.2005  dr. Gojmir Lahajnar   8.021 
19. V4-0763  Kriteriji prepoznavnosti avtohtonih slovenskih izdelkov iz bučnih semen in tipizacija bučnega olja   1.10.2002 - 30.9.2005  dr. Marjan Simčič   4.495 
20. V4-0471  Prehranski vplivi na kakovost živil živalskega izvora, komplementarna vrednost rastlinskih živil in metode za merjenje kakovosti   1.1.2002 - 31.10.2004  dr. Janez Salobir   6.386 
21. V4-0467  Varnost in kakovost živil v modificirani atmosferi   1.1.2002 - 31.10.2004  dr. Andrej Plestenjak   4.068 
22. V4-0468  Prehranske tablice in baza podatkov o sestavi hrane in pijač   1.11.2001 - 31.10.2003  dr. Terezija Golob   4.487 
23. V4-0407  Izboljšanje parametrov kakovosti slovenskih vin   1.10.2000 - 30.9.2003  dr. Tatjana Košmerl   3.050 
24. V4-0406  Oživitev travniških sadovnjakov v Sloveniji   1.10.2000 - 30.9.2003  dr. Stanislav Tojnko   2.524 
25. V4-0398  Priprava standardov za kontrolo živilskih proizvodov iz dopolnilne dejavnosti   1.10.2000 - 30.9.2003  dr. Rajko Vidrih   4.243 
26. J4-2027  Vpliv zasčite vinske trte na kakovost vina   1.1.2000 - 30.6.2002  dr. Tatjana Košmerl   2.924 
27. V4-0302  Pakiranje živil v modificirani atmosferi   1.11.1999 - 31.10.2001  dr. Andrej Plestenjak   3.136 
28. V4-0288  Poobiralno tretiranje sadja in vrtnin   1.11.1999 - 31.10.2001  dr. Marjan Simčič   3.141 
29. J4-1466  Fizikalno-kemijska karakterizacija vina in destilatov   1.1.1999 - 30.6.2001  dr. Helena Abramovič   3.455 
30. J4-0749  Rastlinske fenolne spojine v živilstvu   1.7.1998 - 30.6.2001  dr. Veronika Abram   3.253 
31. L4-8789  Zagotavljanje kakovosti sadja z regulacijo poobiralnega metabolizma   1.1.1997 - 31.12.1999  dr. Janez Hribar   2.040 
32. V4-9118  Prehranski vplivi na kakovost živil živilskega izvora, komplementarna vrednost rastlinskih živil in metode za merjenje kakovosti z vidi   1.10.1997 - 30.9.1999  dr. Karl Salobir   6.878 
33. J4-7423  Stresne spremembe v minimalno obdelanih živilih rastlinskega izvora   1.1.1996 - 31.12.1998  dr. Janez Hribar   2.042 
Raziskovalni in infrastrukturni programi ARIS Legenda
vir: ARIS
št. Evidenčna št. Naziv Obdobje Vodja Štev. publikacij
1. P4-0234  Integrirano živilstvo in prehrana   1.1.2018 - 31.12.2027 dr. Rajko Vidrih   4.354 
2. P4-0234  Integrirano živilstvo in prehrana   1.1.2013 - 31.12.2017 dr. Rajko Vidrih   5.064 
3. P4-0234  Integrirano živilstvo in prehrana   1.1.2009 - 31.12.2012 dr. Božidar Žlender   4.851 
4. P4-0234  Integrirano živilstvo in prehrana   1.1.2004 - 31.12.2008 dr. Božidar Žlender   4.544 
5. P0-0564-0481  Integrirano živilstvo in prehrana   1.1.1999 - 31.12.2003 dr. Božidar Žlender   4.382 
Zgodovina ogledov
Priljubljeno