Nalaganje ...
dr. Veronika Abram

dr. Veronika Abram
št.: 01522 vir: ARIS

raziskovalka - upokojena
Znanje tujih jezikov
Raziskovalna dejavnost

Koda Veda Področje Podpodročje
1.05.00  Naravoslovje  Biokemija in molekularna biologija   
Ključne besede
polifenoli, polifenol oksidaza, antioksidanti, odpornost rastlin
Upoš. tč.
41,24
A''
0
A'
41,24
A1/2
41,24
CI10
858
CImax
121
h10
16
A1
0,17
A3
0
Podatki za zadnjih 5 let (citati za zadnjih 10 let) na dan 12. oktober 2025; Podatki za izračun ocene A3 se nanašajo na obdobje 2020-2024
Podatki za razpise ARIS ( 23.05.2022 – Ciljni raziskovalni programi, arhiv )
Bibliografski kazalci uspešnosti za izvolitev v naziv
vir: COBISS
Baza Povezani zapisi Citati Čisti citati Povprečje čistih citatov
WoS 32  1.394  1.309  40,91 
Scopus 33  1.551  1.461  44,27 
Mentorstvo mladim raziskovalcem
vir: ARIS
št. Ime in priimek Vrsta usposabljanja Obdobje Evidenčna št.
1 dr. Enej Kuščer   Enovit dr. študij  1.1.2003 - 30.6.2007  23483 
2 Andreja Štepec   Magisterij  1.11.1998 - 31.7.2001  19103 
3 dr. Marjan Donko   Doktorat  1.11.1995 - 30.4.2001  15840 
4 dr. Urška Vrhovšek   Magisterij  15.12.1994 - 31.3.1998  15158 
Izobrazba
vir: ARIS
Stopnja izobrazbe Strokovni naziv Študijska smer Fakulteta Leto
Visoka šola  Univ. dipl. inž. kemije  Kemija  SI Univerza v Ljubljani,FNT - Kemija 1970 
Magisterij    Kemija  SI Univerza v Ljubljani,FNT - Kemija 1976 
Doktorat znanosti    Kemija  SI Univerza v Ljubljani,FNT - Kemija 1992 
Doktorske disertacije in druga zaključna dela Prikaži
Pridobivanje rezultatov je v teku
vir: COBISS
Raziskovalni projekti ARIS Legenda
vir: ARIS
št. Evidenčna št. Naziv Obdobje Vodja Štev. publikacij
1. V4-0317  Preprečevanje prehitrega staranja slovenskih belih vin   1.10.2006 - 30.9.2009  dr. Tatjana Košmerl   4.710 
2. V3-0366  Termično stabilni antioksidanti in obstojnost živil   1.10.2006 - 30.9.2008  dr. Nataša Poklar Ulrih   2.718 
3. J7-7604  Bioaktivne komponente iz alternativnih virov   1.9.2005 - 31.8.2008  dr. Helena Abramovič   3.681 
4. M4-0119  Prehrana v izrednih razmerah-POVIR   1.6.2006 - 31.5.2008  dr. Janez Hribar   7.388 
5. J1-6487  Ekstremofili kot vir novih biološko aktivnih substanc   1.7.2004 - 30.6.2007  dr. Nataša Poklar Ulrih   3.342 
6. J4-6475  Nastanek in analitika heterocikličnih aminov v toplotno obdelanem mesu   1.7.2004 - 30.6.2007  dr. Lea Demšar   3.266 
7. L4-6267  Ugotavljanje interakcij med hmeljevim bolhačem (Psylliodes attenuatus Koch) in gostiteljskimi rastlinami   1.7.2004 - 30.6.2007  dr. Veronika Abram   2.533 
8. M4-0007  Uravnotežena in varna prehrana bojevnika - PREBOJ   1.7.2004 - 31.12.2006  dr. Janez Hribar   9.840 
9. V4-0881  Celostni razvoj tehnologij domače predelave živil rastlinskega izvora za izboljšanje kakovosti hrane in zdravja ljudi   1.10.2003 - 30.9.2006  dr. Janez Hribar   4.348 
10. V4-0116  Slovenske prehranske tabele - meso in mesni izdelki   1.9.2004 - 31.8.2006  dr. Terezija Golob   8.508 
11. V4-0876  Uvedba novih nedestruktivnih metod za zagotavljanje varne in kakovostne hrane na osnovi magnetne resonance   1.10.2003 - 30.9.2005  dr. Gojmir Lahajnar   8.021 
12. V4-0763  Kriteriji prepoznavnosti avtohtonih slovenskih izdelkov iz bučnih semen in tipizacija bučnega olja   1.10.2002 - 30.9.2005  dr. Marjan Simčič   4.495 
13. V4-0471  Prehranski vplivi na kakovost živil živalskega izvora, komplementarna vrednost rastlinskih živil in metode za merjenje kakovosti   1.1.2002 - 31.10.2004  dr. Janez Salobir   6.386 
14. V4-0473  Sekundarni metabiliti hmelja - tradicionalna in potencialna uporaba   1.1.2002 - 31.10.2004  dr. Milica Kač   2.503 
15. V4-0398  Priprava standardov za kontrolo živilskih proizvodov iz dopolnilne dejavnosti   1.10.2000 - 30.9.2003  dr. Rajko Vidrih   4.243 
16. V4-0303  Prehranski vplivi na kakovost živil   1.11.1999 - 31.10.2001  dr. Janez Salobir   5.246 
17. L4-1480  Stabilizacija in uporabnost alternativnega pigmenta razsoljenega mesa   1.1.1999 - 30.6.2001  dr. Marjeta Stevanović   2.603 
18. J4-0549  Biofizikalno-kemične lastnosti vodnih raztopin polioksietilen glikola   1.7.1998 - 30.6.2001  dr. Darja Rudan-Tasič   1.105 
19. J4-0749  Rastlinske fenolne spojine v živilstvu   1.7.1998 - 30.6.2001  dr. Veronika Abram   3.253 
20. J4-7458  Biokemijska in biofizikalno-kemijska karakterizacija naravnih snovi   1.1.1996 - 30.6.2001  dr. Florijan Klofutar   1.674 
21. L4-8789  Zagotavljanje kakovosti sadja z regulacijo poobiralnega metabolizma   1.1.1997 - 31.12.1999  dr. Janez Hribar   2.040 
22. V4-9118  Prehranski vplivi na kakovost živil živilskega izvora, komplementarna vrednost rastlinskih živil in metode za merjenje kakovosti z vidi   1.10.1997 - 30.9.1999  dr. Karl Salobir   6.878 
23. L4-7382  Sinteza alternativnega pigmenta razsoljenega mesa in njegova uporaba v izdelkih na osnovi mesnih emulzij   1.1.1996 - 31.12.1998  dr. Božidar Žlender   1.522 
24. J4-7423  Stresne spremembe v minimalno obdelanih živilih rastlinskega izvora   1.1.1996 - 31.12.1998  dr. Janez Hribar   2.042 
25. J4-7019  Rastlinski konzervansi in naravno konzerviranje živil   1.1.1995 - 30.6.1998  dr. Veronika Abram   1.258 
Raziskovalni in infrastrukturni programi ARIS Legenda
vir: ARIS
št. Evidenčna št. Naziv Obdobje Vodja Štev. publikacij
1. P4-0121  Biokemijska in biofizikalno-kemijska karakterizacija naravnih snovi   1.1.2009 - 31.12.2013 dr. Nataša Poklar Ulrih   4.204 
2. P4-0121  Biokemijska in biofizikalno-kemijska karakterizacija naravnih snovi   1.1.2004 - 31.12.2008 dr. Veronika Abram   3.523 
3. P0-0563-0481  Biokemijska in biofizikalno-kemijska karakterizacija naravnih snovi   1.1.1999 - 31.12.2003 dr. Veronika Abram   2.210 
Mednarodni projekti
št. Evidenčna št. Naziv Obdobje Vodja Štev. publikacij
1. COST-927  Thermally processed foods: possible health implications   30.4.2004 - 29.4.2009 dr. Veronika Abram    
2. COST-919  MelanoA—dins in food and health   2.3.2000 - 2.9.2004    
Zgodovina ogledov
Priljubljeno