Nalaganje ...
dr. Anita Kušar

dr. Anita Kušar
št.: 22463 vir: ARIS

raziskovalka – aktivna v raziskovalni organizaciji
  anita.kusarat signnutris.org
Znanje tujih jezikov
Raziskovalna dejavnost

Koda Veda Področje Podpodročje
4.03.01  Biotehnika  Rastlinska produkcija in predelava  Kmetijske rastline 
1.09.00  Naravoslovje  Farmacija   
Ključne besede
Zdravilne rastline, pridelava, predelava, ekofiziologija, kontrola kakovosti
Bibliografija Reprezentativne bibliografske enote | Osebna | COBISS+
vir: COBISS
vir: SICRIS
Upoš. tč.
486,01
A''
114,24
A'
358,92
A1/2
421,22
CI10
1.090
CImax
293
h10
17
A1
1,9
A3
1,53
Podatki za zadnjih 5 let (citati za zadnjih 10 let) na dan 12. oktober 2025; Podatki za izračun ocene A3 se nanašajo na obdobje 2020-2024 (2019, 2020, 2021, 2022, 2023)
Podatki za razpise ARIS ( 23.05.2022 – Ciljni raziskovalni programi, arhiv )
Bibliografski kazalci uspešnosti za izvolitev v naziv
vir: COBISS
Baza Povezani zapisi Citati Čisti citati Povprečje čistih citatov
WoS 45  1.146  975  21,67 
Scopus 44  1.320  1.150  26,14 
Izobrazba
vir: ARIS
Stopnja izobrazbe Strokovni naziv Študijska smer Fakulteta Leto
Visoka šola  Univ. dipl. ing. agr.   Agronomija  SI Univerza v Ljubljani,Biotehniška fakulteta 2000 
Doktorat znanosti  Doktorica znanosti  Agronomija  SI Univerza v Ljubljani,Biotehniška fakulteta 2005 
Doktorske disertacije in druga zaključna dela Prikaži
Pridobivanje rezultatov je v teku
vir: COBISS
Zaposlitve
vir: ARIS
Tip zaposlitve Razisk. org. Razisk. skup. Datum zaposlitve Delovno mesto Vloga Naziv
Delovno razmerje po pogodbi o zaposlitvi (100%, RD:100%)  INŠTITUT ZA NUTRICIONISTIKO, Ljubljana  Prehrana in javno zdravje  1.12.2010  Visokošolska učiteljica - docentka  Raziskovalec  Docent 
Raziskovalni projekti ARIS Legenda
vir: ARIS
št. Evidenčna št. Naziv Obdobje Vodja Štev. publikacij
1. J1-60016  Mikotoksini in njihove kompleksne mešanice: pomen za zdravje ljudi zaradi izpostavljenosti kontaminirani hrani   1.1.2025 - 31.12.2027  dr. Matjaž Novak   2.970 
2. V3-24050  Prehranski in drugi dejavniki tveganja za kronične nenalezljive bolezni odraslih – pilotna raziskava SI.Health   1.10.2024 - 30.9.2027  dr. Živa Lavriša   3.078 
3. V4-24027  Trajnostna prehrana v izobraževalnih ustanovah: spodbujevalna orodja in živi laboratorij za zeleni prehod (GreenSchoolMeals)   1.10.2024 - 30.9.2027  dr. Aleš Kuhar   3.335 
4. V3-24049  Strokovne podlage za trženje varnih in kakovostnih prehranskih dopolnil v Republiki Sloveniji   1.10.2024 - 30.9.2026  dr. Urška Blaznik   1.645 
5. L3-50125  Izzivi pri doseganju ustreznega prehranskega statusa žensk v rodni dobi   1.10.2023 - 30.9.2026  dr. Katja Žmitek   1.627 
6. L7-50154  Priložnosti za povečanje uživanja lokalnega sadja in zelenjave med prebivalci Slovenije   1.10.2023 - 30.9.2026  dr. Anita Kušar   3.450 
7. L7-50044  Učinkovitost in varnost dopolnjevanja prehrane za kakovost spanja: znanstveno utemeljeni dokazi kot podlaga za informirane odločitve   1.10.2023 - 30.9.2026  dr. Igor Pravst   3.981 
8. V3-2310  Pomen povezovanja prehranskih vsebin in organizirane šolske prehrane na primeru polnozrnatih živil   1.10.2023 - 30.9.2025  dr. Urška Blaznik   1.939 
9. V3-2105  Spremljanje izločenega natrija, kalija in joda v 24-urnem urinu na ravni odrasle populacije v Sloveniji   1.10.2021 - 30.11.2023  dr. Ivan Eržen   3.170 
10. L7-1849  Izzivi doseganja ustrezne preskrbljenosti z vitaminom D pri odraslih prebivalcih   1.7.2019 - 31.12.2022  dr. Katja Žmitek   3.193 
11. V4-2008  Analiza pridelave in trženja proizvodov shem kakovosti   1.11.2020 - 31.10.2022  dr. Karmen Erjavec   2.589 
12. V3-1901  Merila za dodeljevanje simbola za dodatno označevanje živil z ugodnejšo prehransko sestavo   1.11.2019 - 31.10.2021  dr. Igor Pravst   801 
13. L4-9305  Lokalno pridelana ajda kot surovina za proizvodnjo kakovostnih živil   1.7.2018 - 30.6.2021  dr. Anita Kušar   7.030 
14. L3-9290  Sladkor v prehrani: razpoložljivost v živilih, prehranski vnosi in vplivi na zdravje   1.7.2018 - 30.6.2021  dr. Igor Pravst   5.480 
15. L3-8213  Prehrana otrok in odraslih kot zaščitni dejavnik ali dejavnik zdravstvenih tveganj   1.5.2017 - 30.4.2020  dr. Irena Rogelj   8.196 
16. V4-1611  Pridelava industrijske konoplje (Cannabis sativa L.) v Sloveniji   1.10.2016 - 30.9.2019  dr. Barbara Čeh   8.359 
17. L4-7552  Optimizacija predelave ječmena in ajde za trajnostno pridobivanje živil z visoko uporabno vrednostjo.   1.3.2016 - 28.2.2019  dr. Ivan Kreft   6.022 
18. L3-7538  Trans maščobe v živilih in njihov populacijski vnos - implikacije za javno zdravje   1.3.2016 - 28.2.2019  dr. Igor Pravst   6.279 
19. L4-7520  Uporabna vrednost genskih virov navadnega fižola za trajnostno izboljšanje pridelkov in zdravo hrano   1.1.2016 - 31.12.2018  dr. Vladimir Meglič   5.802 
20. V3-1501  Simboli na živilih kot orodje potrošnikom za lajšanje izbire zdravju koristnih živil   1.10.2015 - 31.10.2017  dr. Igor Pravst   2.424 
21. V3-1637  VARNA UPORABA INDUSTRIJSKE KONOPLJE V ŽIVILIH OZIROMA PREHRANSKIH DOPOLNILIH   1.10.2016 - 30.9.2017  dr. Veronika Učakar   1.255 
22. V7-1107  Prehranske in zdravstvene trditve na živilih   1.10.2011 - 30.9.2013  dr. Igor Pravst   2.060 
23. L4-4090  Optimizacija kakovosti zdravilnih rastlin (Echinacea purpurea Moench., Gentiana lutea L., Hypericum perforatum L.) v pridelovanju   1.7.2002 - 30.6.2005  dr. Dea Baričevič   2.490 
Raziskovalni in infrastrukturni programi ARIS Legenda
vir: ARIS
št. Evidenčna št. Naziv Obdobje Vodja Štev. publikacij
1. I0-0054  Infrastrukturni program spremljanja sestav in označevanja živil   1.1.2022 - 31.12.2027 dr. Igor Pravst   525 
2. P3-0395  Prehrana in javno zdravje   1.1.2019 - 31.12.2027 dr. Igor Pravst   4.693 
3. P3-0395  Prehrana in javno zdravje   1.1.2015 - 31.12.2018 dr. Igor Pravst   4.525 
4. P4-0085  Aplikativna botanika, genetika in ekologija   1.1.2004 - 31.12.2008 dr. Franc Batič   10.287 
5. P0-0511-0481  Aplikativna botanika, genetika in ekologija   1.1.1999 - 31.12.2003 dr. Franc Batič   4.078 
Zgodovina ogledov
Priljubljeno