Nalaganje ...
dr. Katja Žmitek

dr. Katja Žmitek
št.: 24278 vir: ARIS

raziskovalka – aktivna v raziskovalni organizaciji
  katja.zmitekat signvist.si
Raziskovalna dejavnost

Koda Veda Področje Podpodročje
3.08.00  Medicina  Javno zdravstvo (varstvo pri delu)   
1.04.00  Naravoslovje  Kemija   
Upoš. tč.
630,94
A''
106,21
A'
362,18
A1/2
486,35
CI10
1.262
CImax
293
h10
19
A1
2,31
A3
3,9
Podatki za zadnjih 5 let (citati za zadnjih 10 let) na dan 12. oktober 2025; Podatki za izračun ocene A3 se nanašajo na obdobje 2020-2024 (2019, 2020, 2021, 2022, 2023)
Podatki za razpise ARIS ( 23.05.2022 – Ciljni raziskovalni programi, arhiv )
Bibliografski kazalci uspešnosti za izvolitev v naziv
vir: COBISS
Baza Povezani zapisi Citati Čisti citati Povprečje čistih citatov
WoS 52  1.543  1.320  25,38 
Scopus 55  1.787  1.551  28,2 
Izobrazba
vir: ARIS
Stopnja izobrazbe Strokovni naziv Študijska smer Fakulteta Leto
Visoka šola  Univ. dipl. kem.     SI Univerza v Ljubljani,FKKT 2003 
Doktorat znanosti  Doktorica znanosti    SI Univerza v Ljubljani,FKKT 2008 
Doktorske disertacije in druga zaključna dela Prikaži
Pridobivanje rezultatov je v teku
vir: COBISS
Zaposlitve
vir: ARIS
Tip zaposlitve Razisk. org. Razisk. skup. Datum zaposlitve Delovno mesto Vloga Naziv
Delovno razmerje po pogodbi o zaposlitvi (80%, RD:60%)  VIST - Fakulteta za aplikativne vede  VIST Zdravo življenje  1.12.2008  Vodja raziskovalne skupine  Raziskovalec  Redni profesor 
Delovno razmerje po pogodbi o zaposlitvi (40%, RD:40%)  INŠTITUT ZA NUTRICIONISTIKO, Ljubljana  Prehrana in javno zdravje  1.12.2010  Visokošolska učiteljica - docentka  Raziskovalec  Redni profesor 
Raziskovalni projekti ARIS Legenda
vir: ARIS
št. Evidenčna št. Naziv Obdobje Vodja Štev. publikacij
1. L3-50125  Izzivi pri doseganju ustreznega prehranskega statusa žensk v rodni dobi   1.10.2023 - 30.9.2026  dr. Katja Žmitek   1.627 
2. L7-50044  Učinkovitost in varnost dopolnjevanja prehrane za kakovost spanja: znanstveno utemeljeni dokazi kot podlaga za informirane odločitve   1.10.2023 - 30.9.2026  dr. Igor Pravst   3.981 
3. L7-1849  Izzivi doseganja ustrezne preskrbljenosti z vitaminom D pri odraslih prebivalcih   1.7.2019 - 31.12.2022  dr. Katja Žmitek   3.193 
4. L4-9305  Lokalno pridelana ajda kot surovina za proizvodnjo kakovostnih živil   1.7.2018 - 30.6.2021  dr. Anita Kušar   7.030 
5. L3-9290  Sladkor v prehrani: razpoložljivost v živilih, prehranski vnosi in vplivi na zdravje   1.7.2018 - 30.6.2021  dr. Igor Pravst   5.480 
6. L3-8213  Prehrana otrok in odraslih kot zaščitni dejavnik ali dejavnik zdravstvenih tveganj   1.5.2017 - 30.4.2020  dr. Irena Rogelj   8.196 
7. L4-7552  Optimizacija predelave ječmena in ajde za trajnostno pridobivanje živil z visoko uporabno vrednostjo.   1.3.2016 - 28.2.2019  dr. Ivan Kreft   6.022 
8. L3-7538  Trans maščobe v živilih in njihov populacijski vnos - implikacije za javno zdravje   1.3.2016 - 28.2.2019  dr. Igor Pravst   6.279 
9. L4-7520  Uporabna vrednost genskih virov navadnega fižola za trajnostno izboljšanje pridelkov in zdravo hrano   1.1.2016 - 31.12.2018  dr. Vladimir Meglič   5.802 
10. V3-1501  Simboli na živilih kot orodje potrošnikom za lajšanje izbire zdravju koristnih živil   1.10.2015 - 31.10.2017  dr. Igor Pravst   2.424 
11. V7-1107  Prehranske in zdravstvene trditve na živilih   1.10.2011 - 30.9.2013  dr. Igor Pravst   2.060 
12. L2-2044  Vnos zdravilnih učinkovin v kožo in preko kože z elektroporacijo, ionoforezo in radiofrekvenčnim segrevanjem   1.5.2009 - 30.4.2012  dr. Damijan Miklavčič   2.524 
Raziskovalni in infrastrukturni programi ARIS Legenda
vir: ARIS
št. Evidenčna št. Naziv Obdobje Vodja Štev. publikacij
1. I0-0054  Infrastrukturni program spremljanja sestav in označevanja živil   1.1.2022 - 31.12.2027 dr. Igor Pravst   525 
2. P3-0395  Prehrana in javno zdravje   1.1.2019 - 31.12.2027 dr. Igor Pravst   4.693 
3. P3-0395  Prehrana in javno zdravje   1.1.2015 - 31.12.2018 dr. Igor Pravst   4.525 
4. P1-0134  Bioanorganska in bioorganska kemija   1.1.2004 - 31.12.2008 dr. Peter Bukovec   3.338 
Zgodovina ogledov
Priljubljeno