Nalaganje ...
dr. Mojca Korošec

dr. Mojca Korošec
št.: 23075 vir: ARIS

raziskovalka – aktivna v raziskovalni organizaciji
Telefon 01 423 11 61
  mojca.korosecat signbf.uni-lj.si
Znanje tujih jezikov
Raziskovalna dejavnost

Koda Veda Področje Podpodročje
4.02.04  Biotehnika  Živalska produkcija in predelava  Predelava animalnih surovin 
4.03.07  Biotehnika  Rastlinska produkcija in predelava  Tehnologija živil rastlinskega izvora 
Ključne besede
Analiza živil, vrednotenje kakovosti živil, senzorična analiza
Bibliografija Reprezentativne bibliografske enote | Osebna | COBISS+
vir: COBISS
vir: SICRIS
Upoš. tč.
565,02
A''
114,37
A'
236,4
A1/2
291,06
CI10
1.053
CImax
453
h10
16
A1
1,94
A3
0,98
Podatki za zadnjih 5 let (citati za zadnjih 10 let) na dan 12. oktober 2025; Podatki za izračun ocene A3 se nanašajo na obdobje 2020-2024 (2019, 2020, 2021, 2022, 2023)
Podatki za razpise ARIS ( 23.05.2022 – Ciljni raziskovalni programi, arhiv )
Bibliografski kazalci uspešnosti za izvolitev v naziv
vir: COBISS
Baza Povezani zapisi Citati Čisti citati Povprečje čistih citatov
WoS 38  1.165  1.094  28,79 
Scopus 41  1.390  1.318  32,15 
Izobrazba
vir: ARIS
Stopnja izobrazbe Strokovni naziv Študijska smer Fakulteta Leto
Visoka šola  Univ. dipl. inž. živil. tehnol.   Živilska tehnologija  SI Univerza v Ljubljani,Biotehniška fakulteta 2002 
Doktorat znanosti  Doktorica znanosti    SI Univerza v Ljubljani,Biotehniška fakulteta 2012 
Doktorske disertacije in druga zaključna dela Prikaži
Pridobivanje rezultatov je v teku
vir: COBISS
Zaposlitve
vir: ARIS
Tip zaposlitve Razisk. org. Razisk. skup. Datum zaposlitve Delovno mesto Vloga Naziv
Delovno razmerje po pogodbi o zaposlitvi (120%, RD:20%)  Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta  Skupina za vrednotenje živil  15.5.2002  Asistentka z doktoratom  Raziskovalec  Izredni profesor 
Raziskovalni projekti ARIS Legenda
vir: ARIS
št. Evidenčna št. Naziv Obdobje Vodja Štev. publikacij
1. V4-24027  Trajnostna prehrana v izobraževalnih ustanovah: spodbujevalna orodja in živi laboratorij za zeleni prehod (GreenSchoolMeals)   1.10.2024 - 30.9.2027  dr. Aleš Kuhar   3.335 
2. L7-50154  Priložnosti za povečanje uživanja lokalnega sadja in zelenjave med prebivalci Slovenije   1.10.2023 - 30.9.2026  dr. Anita Kušar   3.450 
3. V3-2310  Pomen povezovanja prehranskih vsebin in organizirane šolske prehrane na primeru polnozrnatih živil   1.10.2023 - 30.9.2025  dr. Urška Blaznik   1.939 
4. V4-2307  Zdrava in trajnostna prehrana v vzgojno-izobraževalnih ustanovah   1.10.2023 - 30.9.2025  dr. Mojca Korošec   3.303 
5. J7-3155  INPROFF: Kakovost, varnost in pristnost živil in krme na osnovi proteinov žuželk   1.11.2021 - 31.10.2024  dr. David John Heath   5.410 
6. J4-1773  Mlečnokislinska fermentacija kot način obogatitve mikroalgne biomase z novimi nutrienti   1.7.2019 - 30.6.2023  dr. Nataša Poklar Ulrih   6.932 
7. L4-1839  Razvoj kontrole kvalitete in tehnologije za medicinski kostanjev med   1.7.2019 - 31.3.2023  dr. Janko Božič   4.661 
8. V4-2011  Hrana ni odpadek: preprečevanje, zmanjševanje in uporaba odpadne hrane   1.11.2020 - 31.10.2022  dr. Ilja Gasan Osojnik Črnivec   2.176 
9. V4-1408  Vrednotenje parametrov kakovosti in varnosti vrtnin iz različnih sistemov pridelave v Sloveniji in iz tujine za oblikovanje nacionalne sheme kakovosti zelenjave   1.7.2014 - 31.12.2016  dr. Rajko Vidrih   9.009 
10. V4-1047  Slovenske prehranske tabele - živila rastlinskega izvora   1.10.2010 - 30.9.2012  dr. Terezija Golob   4.395 
11. V4-0516  Kakovost in pristnost medu na slovenskem tržišču   1.9.2008 - 31.8.2010  dr. Marijan Nečemer   3.705 
12. V4-0479  Sistem za monitoring okolja s čebelami - SiMOČ   1.9.2008 - 31.8.2010  dr. Janko Božič   4.082 
13. V4-0317  Preprečevanje prehitrega staranja slovenskih belih vin   1.10.2006 - 30.9.2009  dr. Tatjana Košmerl   4.710 
14. V4-0116  Slovenske prehranske tabele - meso in mesni izdelki   1.9.2004 - 31.8.2006  dr. Terezija Golob   8.508 
15. V4-0468  Prehranske tablice in baza podatkov o sestavi hrane in pijač   1.11.2001 - 31.10.2003  dr. Terezija Golob   4.487 
Raziskovalni in infrastrukturni programi ARIS Legenda
vir: ARIS
št. Evidenčna št. Naziv Obdobje Vodja Štev. publikacij
1. P3-0395  Prehrana in javno zdravje   1.1.2019 - 31.12.2027 dr. Igor Pravst   4.693 
2. P3-0395  Prehrana in javno zdravje   1.1.2015 - 31.12.2018 dr. Igor Pravst   4.525 
3. P4-0234  Integrirano živilstvo in prehrana   1.1.2013 - 31.12.2017 dr. Rajko Vidrih   5.064 
Mednarodni projekti
Zgodovina ogledov
Priljubljeno