Loading...
PhD Božidar Žlender

PhD Božidar Žlender
no.: 03100 source: ARIS

researcher – retired
Foreign language skills
Research activity

Code Science Field Subfield
4.02.04  Biotechnical sciences  Animal production  Processing of animal raw materials 
Keywords
food science and technology, meat science, meat technology, technology of ready meats, quality assesment
Points
0
A''
0
A'
0
A1/2
0
CI10
574
CImax
49
h10
15
A1
0
A3
0
Data for the last 5 years (citations for the last 10 years) on October 15, 2025; Data for score A3 calculation refer to period 2020-2024
Data for ARIS tenders ( 23.05.2022 – Target research programmes, archive )
Database Linked records Citations Pure citations Average pure citations
WoS 33  900  832  25.21 
Scopus 36  1,021  945  26.25 
Mentoring junior researchers
source: ARIS
no. Name and surname Type Period Code
1 PhD Romana Karas   Doctoral degree  12/1/1999 - 3/14/2005  20068 
2 PhD Tomaž Polak   Doctoral degree  12/1/1999 - 11/30/2003  20349 
3 MSc Ksenija Vuk Kostanjevec   Master's degree  11/1/1996 - 10/31/1998  16398 
4 PhD Marjeta Čandek Potokar   Doctoral degree  12/1/1989 - 11/30/1997  11233 
5 PhD Marjeta Stevanović   Doctoral degree  10/1/1989 - 11/30/1995  11061 
Education
source: ARIS
Level of education Professional title Study subject Faculty Year
    Food Science and Technology  SI University of Ljubljana, Biotechnical Faculty 1972 
Doctoral degree  Ph. D.   Food Science  SI University of Ljubljana, Biotechnical Faculty 1982 
Doctoral dissertations and other final papers Show
Obtaining results now
source: COBISS
Research projects Legend
source: ARIS
no. Code Title Period Head No. of publications
1. V4-1109  Analysis of contamination and possibilities for lowering of polycyclic aromatic hydrocarbons in food   10/1/2011 - 9/30/2013  PhD Božidar Žlender   3,154 
2. V4-1079  Fitofenoli za izboljšanje varnosti in obstojnosti živil (Slovene)   10/1/2010 - 9/30/2012  PhD Sonja Smole - Možina   6,443 
3. J1-2054  Molekularni mehanizmi sinergističnih in antagonističnih toksičnih učinkov heterocikličnih aminov v kombinaciji z bioaktivnimi prehranskimi onesnažili in naravnimi sestavinmi (Slovene)   5/1/2009 - 4/30/2012  PhD Metka Filipič   6,564 
4. L4-9468  Uporaba genetskih markerjev za rejo prašičev primernih za pršut z nižjo vsebnostjo soli (Slovene)   1/1/2007 - 12/31/2009  PhD Marjeta Čandek Potokar   2,475 
5. V4-0327  Oživitev prireje kopunjega mesa z različnimi genotipi piščancev (Slovene)   10/1/2006 - 9/30/2008  PhD Antonija Holcman   2,272 
6. M4-0119  Prehrana v izrednih razmerah-POVIR (Slovene)   6/1/2006 - 5/31/2008  PhD Janez Hribar   7,388 
7. J4-6475  Nastanek in analitika heterocikličnih aminov v toplotno obdelanem mesu (Slovene)   7/1/2004 - 6/30/2007  PhD Lea Demšar   3,266 
8. M4-0007  Uravnotežena in varna prehrana bojevnika - PREBOJ (Slovene)   7/1/2004 - 12/31/2006  PhD Janez Hribar   9,840 
9. V4-0116  Slovenske prehranske tabele - meso in mesni izdelki (Slovene)   9/1/2004 - 8/31/2006  PhD Terezija Golob   8,508 
10. V4-0876  Uvedba novih nedestruktivnih metod za zagotavljanje varne in kakovostne hrane na osnovi magnetne resonance (Slovene)   10/1/2003 - 9/30/2005  PhD Gojmir Lahajnar   8,021 
11. V4-0740  Kakovost na travinju prirejenega mesa (Slovene)   10/1/2002 - 9/30/2005  PhD Silvester Žgur   3,706 
12. V4-0753  Prireja svinjine z lastnostmi funkcionalnega živila za bolj zdravo prehrano prebivalstva (Slovene)   10/1/2002 - 9/30/2005  PhD Mihael Gajster   2,189 
13. V4-0736  Rejski in tehnološki dejavniki kakovosti in prehranske vrednosti kunčjega mesa (Slovene)   10/1/2002 - 9/30/2005  PhD Božidar Žlender   4,732 
14. V4-0472  Kakovost jajc in perutninskega mesa iz sonaravnih rej (Slovene)   1/1/2002 - 10/31/2004  PhD Antonija Holcman   4,542 
15. V4-0467  Varnost in kakovost živil v modificirani atmosferi (Slovene)   1/1/2002 - 10/31/2004  PhD Andrej Plestenjak   4,068 
16. V4-0468  Prehranske tablice in baza podatkov o sestavi hrane in pijač (Slovene)   11/1/2001 - 10/31/2003  PhD Terezija Golob   4,487 
17. V4-0280  Prireja janjčjega mesa (Slovene)   11/1/1999 - 10/31/2001  PhD Mihael Gajster   2,353 
18. L4-1475  Chemical composition and nutritive value of slovenian beef meat   1/1/1999 - 6/30/2001  PhD Božidar Žlender   3,119 
19. L4-1383  Kakovost prireje domačih živali v sonaravnih rejah v Sloveniji (Slovene)   1/1/1999 - 6/30/2001  PhD Antonija Holcman   7,192 
20. L4-1480  Stabilizacija in uporabnost alternativnega pigmenta razsoljenega mesa (Slovene)   1/1/1999 - 6/30/2001  PhD Marjeta Stevanović   2,603 
21. V4-0296  Vpliv lastnosti kolagena in druge kvalitativne lastnosti teletine (Slovene)   11/1/1999 - 10/31/2000  PhD Slavko Čepin   3,335 
22. V4-9118  Prehranski vplivi na kakovost živil živilskega izvora, komplementarna vrednost rastlinskih živil in metode za merjenje kakovosti z vidi (Slovene)   10/1/1997 - 9/30/1999  PhD Karl Salobir   6,878 
23. L4-8833  Pitovne in klavne lastnosti ter kakovost mesa piščancev različnega genotipa in iz različnih tehnologij reje (Slovene)   1/1/1997 - 12/31/1998  PhD Antonija Holcman   2,296 
24. L4-7386  Preprečevanje (Slovene)   1/1/1996 - 12/31/1998  PhD Andrej Frohlich   1,277 
25. L4-7382  Sinteza alternativnega pigmenta razsoljenega mesa in njegova uporaba v izdelkih na osnovi mesnih emulzij (Slovene)   1/1/1996 - 12/31/1998  PhD Božidar Žlender   1,522 
26. L4-7324  Tehnološki in prehranski vidik termostabilnih rastlinskih maščob (Slovene)   1/1/1996 - 12/31/1998  MSc Marlena Skvarča   1,435 
ARIS research and infrastructure programmes Legend
source: ARIS
no. Code Title Period Head No. of publications
1. P4-0234  Integrated food technology and nutrition   1/1/2013 - 12/31/2017 PhD Rajko Vidrih   5,064 
2. P4-0234  Integrated food technology and nutrtition   1/1/2009 - 12/31/2012 PhD Božidar Žlender   4,851 
3. P4-0234  Integrated food technology and nutrtition   1/1/2004 - 12/31/2008 PhD Božidar Žlender   4,544 
4. P0-0564-0481  Integrated food science& technology and nutrtition   1/1/1999 - 12/31/2003 PhD Božidar Žlender   4,382 
Views history
Favourite