Projekti / Programi
Interakcije makro in mikrohranil v pridelkih
Koda |
Veda |
Področje |
Podpodročje |
4.03.00 |
Biotehnika |
Rastlinska produkcija in predelava |
|
Koda |
Veda |
Področje |
T430 |
Tehnološke vede |
Tehnologija hrane in pijač |
interakcije, pira, ajda, tatarska ajda, škrob, proteini, polifenoli, antioksidanti
Organizacije (1)
, Raziskovalci (4)
0481 Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta
št. |
Evidenčna št. |
Ime in priimek |
Razisk. področje |
Vloga |
Obdobje |
Štev. publikacijŠtev. publikacij |
1. |
21789 |
dr. Jasna Bertoncelj |
Živalska produkcija in predelava |
Raziskovalec |
2002 - 2004 |
343 |
2. |
10689 |
dr. Damijana Kastelec |
Matematika |
Vodja |
2001 - 2004 |
256 |
3. |
14054 |
dr. Vida Škrabanja |
Farmacija |
Raziskovalec |
2002 - 2004 |
153 |
4. |
20500 |
mag. Karmen Stopar |
Rastlinska produkcija in predelava |
Raziskovalec |
2002 - 2004 |
115 |
Povzetek
V Evropi je veliko zanimanje za alternativne poljščine, med drugim tudi za izdelke iz navadne in tatarske ajde ter pire tudi v kombinaciji s pšenico, zlasti za testenine in kruhe. Vendar izdelki še niso razviti za industrijsko uporabo, ni izvrednotena hranilna kakovost, zlasti pa niso še raziskane interakcije med makrohranili in mikrohranili. Nadaljevali bomo raziskave interakcij med polifenoli in škrobom ter interkacije med polifenoli in proteini, vplive na razgradljivost škroba in dostopnost polifenolov, zlasti rutina.