Nalaganje ...
Mednarodni projekti vir: SICRIS

Advanced research and Training Network in Food quality, safety and security, FoodTraNet

Raziskovalna dejavnost

Koda Veda Področje Podpodročje
2.04.03  Tehnika  Materiali  Polimerni materiali 

Koda Veda Področje
T390  Tehnološke vede  Polimerska tehnologija, biopolimeri 
Ključne besede
Biomarkerji in bioaktivne spojine, varnost hrane in zmanjševanje zavržene hrane, krožno gospodarstvo
Organizacije (1) , Raziskovalci (2)
0795  Univerza v Mariboru, Fakulteta za strojništvo
št. Evidenčna št. Ime in priimek Razisk. področje Vloga Obdobje Štev. publikacijŠtev. publikacij
1.  19753  dr. Lidija Fras Zemljič  Tekstilstvo in usnjarstvo  Vodja  2021 - 2025  599 
2.  56366  Athira John  Materiali  Raziskovalec  2021 - 2025  13 
Povzetek
Izobraževalna mreža FoodTraNet je organizirana v šest delovnih paketov. Ti delovni paketi optimizirajo sinergijo med raziskovalnimi temami in spodbujajo izmenjavo znanja med upravičenci, partnerji in ESR. Znanje in rezultati, pridobljeni znotraj ene delovne skupine, bodo podpirali ali spodbujali delo drugih delovnih skupin. Močan program za brezplačno usposabljanje zagotavlja ESR pomembne prenosljive veščine, medtem ko načela odprte znanosti zagotavljajo nove priložnosti za širjenje, skupno rabo, izkoriščanje znanja in sodelovanje z raziskovalci znotraj in zunaj mreže.
Pomen za razvoj znanosti
Cilj projekta je prepoznavanje biomarkerjev in bioaktivnih spojin z uporabo skupne platforme novih naprednih MS orodij, vključno s stabilnim izotopom (IRMS), ciljnim, sumljivim in neciljnim presejanjem ter MSI za zagotavljanje kakovosti hrane in sledljivosti na podlagi pristopov statističnega in prostorskega modeliranja. Razviti in označiti nove tehnologije, ki temeljijo na najnovejšem napredku v znanosti o materialih in nanotehnologiji: (1) užitne fotonske črtne kode za sledljivost hrane; (2) nano-senzorji; (3) pametni nanostrukturni materiali za ekstrakcijo in določanje bioaktivnih spojin in kontaminantov; in (4) novi aktivni in inteligentni embalažni materiali z namenom izboljšanja varnosti hrane in zmanjševanja živilskih odpadkov.
Zgodovina ogledov
Priljubljeno