Nalaganje ...
Projekti / Programi vir: ARIS

Oblikovanje, obdelava in karakterizacija inovativnih biološko razgradljivih in kompostabilnih aktivnih embalažnih struktur za izboljšanje varnosti hrane sredozemskih živil

Raziskovalna dejavnost

Koda Veda Področje Podpodročje
2.02.00  Tehnika  Kemijsko inženirstvo   

Koda Veda Področje
2.04  Tehniške in tehnološke vede  Kemijsko inženirstvo 
Ključne besede
Oblikovanje, obdelava in karakterizacija inovativnih biološko razgradljivih in kompostabilnih aktivnih embalažnih struktur za izboljšanje varnosti hrane sredozemskih živil
Vrednotenje (metodologija)
vir: COBISS
Upoš. tč.
1.018,72
A''
194,85
A'
512,52
A1/2
668,27
CI10
257
CImax
85
h10
8
A1
3,64
A3
0,51
Podatki za zadnjih 5 let (citati za zadnjih 10 let) na dan 12. oktober 2025; Podatki za izračun ocene A3 se nanašajo na obdobje 2020-2024
Podatki za razpise ARIS ( 04.04.2019 - Programski razpis, arhiv )
Organizacije (1) , Raziskovalci (3)
0219  Inštitut za celulozo in papir
št. Evidenčna št. Ime in priimek Razisk. področje Vloga Obdobje Štev. publikacijŠtev. publikacij
1.  31400  dr. Urška Kavčič  Komunikacijska tehnologija  Raziskovalec  2024 - 2025  123 
2.  39385  dr. Gregor Lavrič  Kemijsko inženirstvo  Vodja  2024 - 2025  83 
3.  59235  Patricija Pevec  Komunikacijska tehnologija  Raziskovalec  2025 
Povzetek
Projekt EVOLVEPACK je zasnovan v okviru inovativnih trajnostnih strategij za zmanjšanje odpadne hrane na območju Sredozemlja z uporabo trajnostnih, okolju prijaznih, stroškovno učinkovitih in antimikrobnih embalažnih materialov. Namen projekta je prispevati k večji trajnosti prehranske verige z raziskovanjem še ne (dovolj) izkoriščenih kmetijski in morskih/ribiških ostankov ter antimikrobnih encimov. Na njihovi osnovi bodo razviti novi antimikrobni trajnostni embalažni materiali, namenjene zmanjšanju odpadne hrane in izboljšanju varnosti v prehranski verigi Sredozemlja. Splošni cilj projekta EVOLVEPACK je zasnovati in razviti inovativne, stroškovno učinkovite, kompostabilne in/ali reciklabilne embalažne materiale za živila na osnovi aktivnih bioplastičnih in celuloznih materialov. Različni pladnji, fleksibilne folije in vpojne podlage oz. elementi bodo razviti ob upoštevanju strategije krožnega gospodarstva. Novo razviti materiali bodo uporabljeni za embaliranje sadja/zelenjave in rib, ki so osnova sredozemske prehrane in so nagnjeni k hitri pokvarljivosti. Vzporedno z razvojem embalažnih materialov in rešitev bodo konstantno potekale različne analize antimikrobnega učinkovanja in ocene primernosti za njihov neposreden stik z živili.
Zgodovina ogledov
Priljubljeno