Mednarodni projekti
Culinary Trail of the Ethnic and Local Cuisine in the Danube Region
Organizacije (1)
, Raziskovalci (3)
2486 Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici
št. |
Evidenčna št. |
Ime in priimek |
Razisk. področje |
Vloga |
Obdobje |
Štev. publikacijŠtev. publikacij |
1. |
52256 |
mag. Jasmina Jakomin |
Sociologija |
Raziskovalec |
2024 - 2025 |
0 |
2. |
20076 |
dr. Borut Rončević |
Interdisciplinarne raziskave |
Vodja |
2024 - 2025 |
368 |
Povzetek
Projekt “Culinary Trail” podpira program Interreg Danube / specifični cilj 3.3, s poudarkom na etnični (30 etničnih skupin, vključno z židovsko dediščino in močno marginaliziranimi romskimi skupnostmi) ter lokalni kulinarični dediščini, vključno z vinogradništvom. Osredotoča se tudi na geografsko oddaljene in nerazvite skupnosti, kar ponuja pomembne ekonomske priložnosti za podeželska območja in majhna naselja. Projekt bo uporabil kulinarično dediščino kot priložnost za revitalizacijo turizma, spodbujanje lokalnega gospodarskega razvoja, ustvarjanje zaposlitvenih priložnosti ter spodbujanje frugalnih in socialnih inovacij. Sodeloval bo z manjšinami in drugimi marginaliziranimi skupinami na podlagi mladosti, starosti, spola, invalidnosti itd.