Projekti / Programi
Določitev naravnih fenolnih antioksidantov v slovenskem grozdju in vinu
Koda |
Veda |
Področje |
Podpodročje |
4.03.07 |
Biotehnika |
Rastlinska produkcija in predelava |
Tehnologija živil rastlinskega izvora |
Koda |
Veda |
Področje |
T430 |
Tehnološke vede |
Tehnologija hrane in pijač |
rdeče grozdje/rdeče vino/polifenoli/ analitske metode
Organizacije (3)
, Raziskovalci (8)
0401 Kmetijski inštitut Slovenije
št. |
Evidenčna št. |
Ime in priimek |
Razisk. področje |
Vloga |
Obdobje |
Štev. publikacijŠtev. publikacij |
1. |
17919 |
dr. Dejan Bavčar |
Rastlinska produkcija in predelava |
Raziskovalec |
1999 - 2001 |
306 |
2. |
07906 |
dr. Mitja Kocjančič |
Kemija |
Raziskovalec |
1999 - 2001 |
232 |
3. |
08085 |
mag. Mojca Resnik |
Kemija |
Raziskovalec |
2000 - 2001 |
104 |
0486 Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta, Oddelek za agronomijo
št. |
Evidenčna št. |
Ime in priimek |
Razisk. področje |
Vloga |
Obdobje |
Štev. publikacijŠtev. publikacij |
1. |
03160 |
dr. Zora Korošec-Koruza |
Rastlinska produkcija in predelava |
Raziskovalec |
2000 - 2001 |
317 |
1509 Limnos, podjetje za aplikativno ekologijo, d.o.o.
Povzetek
Cilji projekta so:
1) razvitje in validacija skupine HPLC in spektrofotometričnih metod za kvantitativno določanje polifenolov v slovenskem grozdju in vinih. Raziskava bo predvsem osredotočena na spojine (in kemične skupine), ki so odgovorne iz dietetičnega in senzoričnega vidika.
2) ustvaritev baze podatkov za rdeče grozdje in vina v Sloveniji in klasifikacija sort grozdja in vina na podlagi klasterske analize
3) uporaba metod v kontroli kvalitete vin z namenom pridobitve natančnih informacij za optimalizacijo vsebnosti fenolov v rdečih vinih.