Nalaganje ...
Projekti / Programi vir: ARIS

Določitev naravnih fenolnih antioksidantov v slovenskem grozdju in vinu

Raziskovalna dejavnost

Koda Veda Področje Podpodročje
4.03.07  Biotehnika  Rastlinska produkcija in predelava  Tehnologija živil rastlinskega izvora 

Koda Veda Področje
T430  Tehnološke vede  Tehnologija hrane in pijač 
Ključne besede
rdeče grozdje/rdeče vino/polifenoli/ analitske metode
Vrednotenje (metodologija)
vir: COBISS
Organizacije (3) , Raziskovalci (8)
0401  Kmetijski inštitut Slovenije
št. Evidenčna št. Ime in priimek Razisk. področje Vloga Obdobje Štev. publikacijŠtev. publikacij
1.  17919  dr. Dejan Bavčar  Rastlinska produkcija in predelava  Raziskovalec  1999 - 2001  306 
2.  07906  dr. Mitja Kocjančič  Kemija  Raziskovalec  1999 - 2001  232 
3.  08085  mag. Mojca Resnik  Kemija  Raziskovalec  2000 - 2001  104 
0486  Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta, Oddelek za agronomijo
št. Evidenčna št. Ime in priimek Razisk. področje Vloga Obdobje Štev. publikacijŠtev. publikacij
1.  03160  dr. Zora Korošec-Koruza  Rastlinska produkcija in predelava  Raziskovalec  2000 - 2001  317 
1509  Limnos, podjetje za aplikativno ekologijo, d.o.o.
št. Evidenčna št. Ime in priimek Razisk. področje Vloga Obdobje Štev. publikacijŠtev. publikacij
1.  11790  dr. Tjaša Griessler Bulc  Biologija  Raziskovalec  1999 - 2001  537 
2.  09835  Marjana Vrhovšek  Biologija  Raziskovalec  2000 - 2001  92 
3.  15158  dr. Urška Vrhovšek  Rastlinska produkcija in predelava  Vodja  2000 - 2001  346 
4.  19043  dr. Maja Zupančič Justin  Varstvo okolja  Raziskovalec  1999 - 2001  365 
Povzetek
Cilji projekta so: 1) razvitje in validacija skupine HPLC in spektrofotometričnih metod za kvantitativno določanje polifenolov v slovenskem grozdju in vinih. Raziskava bo predvsem osredotočena na spojine (in kemične skupine), ki so odgovorne iz dietetičnega in senzoričnega vidika. 2) ustvaritev baze podatkov za rdeče grozdje in vina v Sloveniji in klasifikacija sort grozdja in vina na podlagi klasterske analize 3) uporaba metod v kontroli kvalitete vin z namenom pridobitve natančnih informacij za optimalizacijo vsebnosti fenolov v rdečih vinih.
Zgodovina ogledov
Priljubljeno