Nalaganje ...
Mednarodni projekti vir: SICRIS

EU MENU Slovenija - Raziskava o prehranskih navadah in prehranskem vnosu med prebivalci Slovenije - LOT2

Organizacije (8) , Raziskovalci (4)
3333  NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE
0106  Institut "Jožef Stefan"
0312  Univerzitetni klinični center Ljubljana
0481  Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta
0588  Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta
1604  Univerza v Mariboru, Fakulteta za zdravstvene vede
št. Evidenčna št. Ime in priimek Razisk. področje Vloga Obdobje Štev. publikacijŠtev. publikacij
1.  18642  dr. Cirila Hlastan Ribič  Javno zdravstvo (varstvo pri delu)  Raziskovalec  2015 - 2019  245 
2.  37606  dr. Petra Klanjšek  Javno zdravstvo (varstvo pri delu)  Raziskovalec  2015 - 2019  107 
3.  35513  dr. Dominika Vrbnjak  Javno zdravstvo (varstvo pri delu)  Raziskovalec  2015 - 2019  372 
2413  Univerza na Primorskem Fakulteta za vede o zdravju
št. Evidenčna št. Ime in priimek Razisk. področje Vloga Obdobje Štev. publikacijŠtev. publikacij
1.  11134  dr. Tamara Poklar Vatovec  Onkologija  Vodja  2015 - 2019  458 
3018  INŠTITUT ZA NUTRICIONISTIKO, Ljubljana
Povzetek
Kaj je EU Menu? Prva vseevropska raziskava o porabi živil „Kaj je na jedilniku v Evropi? (EU Menu)“ Delo usklajuje in koordinira EFSA Raziskavo izvajajo nacionalne institucije imenovane po 33. členu, Regulation (EC) No 178/2002) Zbiranje podatkov poteka kot tekoči program od leta 2012 do 2019, s pripravljalno fazo v obdobju 2010–2011 V 4. podpori sodelujejo Romunija, Avstrija (LOT 2), Grčija, Slovenija, Madžarska, Italija (LOT 1 in 2). Namen EU Menu •Uporaba standardiziranih postopkov zbiranja podatkov na individualnem nivoju •Uporaba metodologije, ki omogoča pridobitev primerljivih in dovolj natančnih informacij, na reprezentativnih vzorcih za vse DČ v EU. •Zbrani podatki primerni za prehranske ocene in ocene izpostavljenosti dejavnikom tveganja. •Zajete vse kategorije prebivalstva s posebnim poudarkom na ogroženih skupin (malčki, starejši, nosečnice, doječe matere…) •Kreiranje vseevropske razširjene baze podatkov Osnovni raziskovalni namen: Ugotoviti prehranjevalne navade: •pogostost uživanja posameznih živil oz. skupin živil •uživanje živil in osnovni nabor hranil na individualni ravni •življenjski slog (telesna dejavnost, kajenje…) •posamezne prehranske prakse (dojenje, prehranska dopolnila..) •biološki in socio-demografski podatki •antropometrične meritve •zdravstveno stanje
Zgodovina ogledov
Priljubljeno