Loading...
International projects source: SICRIS

Grain legumes–production, processing and use

Organisations (6) , Researchers (3)
0401  Agricultural institute of Slovenia
no. Code Name and surname Research area Role Period No. of publicationsNo. of publications
1.  34256  PhD Aleš Kolmanič  Plant production  Researcher  2018 - 2021  331 
0416  Slovenian Institute of Hop Research and Brewing
0481  University of Ljubljana, Biotechnical Faculty
no. Code Name and surname Research area Role Period No. of publicationsNo. of publications
1.  15581  PhD Blaž Cigić  Biochemistry and molecular biology  Researcher  2018 - 2022  380 
2.  34332  PhD Marko Flajšman  Plant production  Researcher  2018 - 2022  184 
0482  University of Maribor, Faculty of Agriculture and Life Sciences
3256  ŽIPO živinoreja poljedelstvo Lenart d.o.o. (Slovene)
4076  Chamber of Agriculture and Forestry of Slovenia, Agricultural and Forestry Institute Novo mesto
Abstract
Cilj projekta je na podlagi uvajanja novih praks vpeljati tehnologijo za pridelovanja soje in drugih zrnatih stročnic za različne sisteme pridelave ter s tem ustvariti pogoje za tržno uspešno proizvodnjo. Projektne dejavnosti bodo imele vpliv na zagotavljanje pogojev večje samooskrbe in s tem pomembno prispevale k zmanjšanju uvoza beljakovinske krme in hrane za ljudi. K ciljem spada tudi zasledovanje in priprava strokovnih podlag za doseganje ciljev skupne evropske kmetijske politike in osnutka Agende združenja Podonavske soje z naslovom The European Protein Transition, ki za naslednja obdobje predvideva bistveno zmanjšanje odvisnost uvoza beljakovinskih rastlin iz neevropskih trgov. Z uvajanjem novih tehnologij, razvojem prototipa za toplotno obdelavo zrnatih stročnic na KMG, optimalizacijo krmnih obrokov z zrnatimi stročnicami, ter možnih novih proizvodih v humani prehrani, ki bi bili primerni na slovenskem tržišču ter zagotavljanjem kakovosti pridelkov s certificirano proizvodnjo, ustvarjamo možnosti za doseganje strateških ciljev zapisanih v dokumentih MKGP. S širjenjem znanja o stročnicah v prehrani in tehnoloških postopkih na kmetijah nastajajo nove priložnosti povečanja dohodka z novimi končnimi proizvodi visoke kakovosti (ekološki proizvodi, proizvodi brez GSO), kar prinaša podlage za večji dohodek in zaposljivost na kmetijah.
Views history
Favourite